Почивки и екскурзии в Испания

Почивки и екскурзии в Испания



КЛАСИЧЕСКИ ОБИКОЛЕН ТУР НА ИСПАНИЯ - полет от Варна - 23.04.2024 - хотели 3*

8 дни / 7 нощувки


  • ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ

ДЕН 1 / Варна – Мадрид/23.04

Среща на летище Варна 2 часа преди отпътуване за директен полет до Мадрид с авиокомпания European Air Charter. Кацане в Мадрид.

  • Панорамна обиколка с автобус - гара Аточа, Puerta de Alcalá, площад Испания, площад „Ла Сибелес“ - един от символите на Мадрид, на който привържениците на Реал Мадрид празнуват всеки успех на любимия отбор; Фонтанът на Нептун, булевард Гран вия.

Пo желание с доплащане посещение на Музея Прадо с включена входна такса.

Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка в района на Мадрид.

ДЕН 2: Мадрид-Толедо/24.04

Закуска. Свободно време или по желание възможност за допълнителна екскурзия –

  • Екскурзия до Толедо-Толедо е един от най-красивите исторически градове в Испания. Пешеходна разходка в старата част на града: площад „Сокодовер“, най-оживеният площад в града; музеят „Санта Круз“, помещаващ се в красива ренесансова сграда; крепостта Алказар, използвана като укрепление по време на гражданската война от Националистите, а днес използвана като Военен музей; Катедралата, чието строителство започва през XIII век и впечатляваща и богатата си украса; църквата „Санто Томе“, в която се намира картината на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“; къщата на великия Ел Греко.

Връщане в хотела.  Нощувка в района на Мадрид.

ДЕН 3: Мадрид-Сеговия/25.04

Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане –

  • Екскурзия до Сеговия - Сеговия, прекрасен град в централната част на Испания, е мястото, където историята се слива с превъзходна архитектура. Известен със своята удивителна панорама, Сеговия е дом на някои от най-забележителните исторически паметници в страната. Можете да се насладите на разходка из малката червена каменна улица, която води до едно от най-разпознаваемите забележителности - Римския акведукт, исторически инженерен шедьовър, датиращ от античността. Не можем да се пропуснем посещението на Кралския дворец Алказар, със своите величествени стаи и градина. Във великолепия Алазар се отразяват стилове от различни периоди на испанската история. Свободно време.

Нощувка в района на Мадрид.

ДЕН 4: Мадрид – Валенсия/26.04

Закуска. Отпътуване за Валенсия.

  • Панорамна обиколка на Валенсия (включена в цената) - Валенсия, разположена на източното крайбрежие на Испания, е прелестен град с богата история и красива архитектура. Градът е известен със своите прекрасни плажове, като Лас Аренас и Малвароса, които привличат хиляди посетители през лятото. Валенсия е дом на известни архитектурни съкровища, като Градската художествена галерия, Катедралата Свети Ян и стария градска част, където може да се открият традиционни испански ресторанти и уютни улички за разходки. Градът е също така известен и с Цитрусовия фестивал, който се провежда всяка пролет и включва цветни паради и веселие. Валенсия е идеално място за любителите на културата, вкусната испанска кухня и средиземноморския климат.

Нощувка в района на Валенсия.

ДЕН 5: /27.04

Закуска. Отпътуване за Пенискола.

  • Панорамна обиколка на Пенискола (включена в цената) - Градът е много посещаван туристически център, чийто символ е старинната крепост на ордена на Тамплиерите, строена по времето на Реконкистата. Зад дебелите стени се намира старият град, а от подножието на скалата, върху която е построен, до самия хоризонт, се простират много красиви и живописни бели плажове с нови модерни и луксозни хотели. Старинният град е на скалиста издатина с височина 64м в морето и е свързан със сушата чрез пясъчна ивица, която при бурно море остава под водата. А какво разказват легендите за испанеца Папа Бенедикт XIII или както го наричат още Папа Луна, за рицарите на средновековен Арагон, за тамплиерите и техните гербове  ще имате възможност да научите по време на обиколката. Дворецът и крепостта на Пенискола са вторият най-посещаван исторически обект в Испания, след двореца "Аламбра" в Гранада.

Отпътуване за Барселона. Нощувка в района на Барселона.

ДЕН 6 / Барселона/28.04

Закуска. Отпътуване за Барселона. След пристигане в града:

  • Панорамна обиколка на Барселона (включена в цената).

Настаняване в хотела. Нощувка в района на Барселона.

ДЕН 7/ Барселона/29.04

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

  • Екскурзия до Абатство Монсерат с Черната Мадона - Монсерат е едно от най-свещените места не само в областта Каталуния,но и в цяла Испания.Местните я наричат още „вълшебната планина“.По време на пътуването ще се насладите на уникални природни пейзажи, а пристигайки в старинния бенедиктински манастир от 11 в.,ще изживеете една неповторима духовна наслада. Най-голямата и значима ценност, която се съхранява в Монсерат е чудотворната статуя на „Черната Мадона” – светинята, покровителка на Каталуния, изпълнява желания.Възможност за разглеждане на музея към манастира, с интересна колекция от произведения на изкуството и артефакти от историята на духовната обител и живота на монасите.

Свободно време. Нощувка в района на Барселона.

ДЕН 8 / Барселона-Варна/30.04

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Директен полет от Барселона за Варна.

 

Полетно разписание:

Варна – Мадрид – Очаквайте скоро!

Барселона – Варна – Очаквайте скоро!

 

Трансфер летище – хотел:

Продължителност: около 40 минути в посока с 3/4* автобус.



Допълнителни екскурзии
Посещение на Музея Прадо
ИСПАНИЯ,МАДРИД
Цена за възрастен 110 BGN
Цена за дете 60 BGN

Прадо е един от най-популярните музей в света, който отваря врати през 1819 година. Колекцията на музея включва: Ранно испанско изкуство; Ранна италианска живопис, испанска живопис от XV и XVI век, Германско изкуство, Венецианска школа, колекция с картини на Ел Греко, Гоя, Веласкес; Френска живопис и др.



Панорамна обиколка на Мадрид
ИСПАНИЯ,МАДРИД
Включено в цената


Панорамна обиколка с автобус - гара Аточа, Puerta de Alcalá, площад Испания, площад „Ла Сибелес“ - един от символите на Мадрид, на който привържениците на Реал Мадрид празнуват всеки успех на любимия отбор;  Фонтанът на Нептун, булевард Гран вия.



Полудневна екскурзия до Толедо
ИСПАНИЯ,МАДРИД
Цена за възрастен 130 BGN
Цена за дете 60 BGN

Толедо е един от най-красивите исторически градове в Испания. Пешеходна разходка в старата част на града: площад „Сокодовер“, най-оживеният площад в града; музеят „Санта Круз“, помещаващ се в красива ренесансова сграда; крепостта Алказар, използвана като укрепление по време на гражданската война от Националистите, а днес използвана като Военен музей; Катедралата, чието строителство започва през XIII век и впечатляваща и богатата си украса; църквата „Санто Томе“, в която се намира картината на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“; къщата на великия Ел Греко.


Цената включва

транспорт,беседа с екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер, вход за Катедралата в Толедо.




Полудневна екскурзия до Сеговия
ИСПАНИЯ,МАДРИД
Цена за възрастен 130 BGN
Цена за дете 60 BGN

Сеговия, прекрасен град в централната част на Испания, е мястото, където историята се слива с превъзходна архитектура. Известен със своята удивителна панорама, Сеговия е дом на някои от най-забележителните исторически паметници в страната. Можете да се насладите на разходка из малката червена каменна улица, която води до едно от най-разпознаваемите забележителности - Римския акведукт, исторически инженерен шедьовър, датиращ от античността. Не можем да се пропуснем посещението на Кралския дворец Алказар, със своите величествени стаи и градина. Във великолепия Алазар се отразяват стилове от различни периоди на испанската история. За ценителите на кулинарното изкуство, Сеговия е известна със своята културна гастрономия, включваща известното месо от белявче и пяща овца. Сеговия е идеален избор за всеки турист, който търси история, красота и изисканост в едно.


Цената не включва

лични разходи




Включена в цената панорамна обиколка на Валенсия
ИСПАНИЯ,ВАЛЕНСИЯ
Включено в цената


Валенсия – третия по големина град в Испания, разположен на източното крайбрежие на Иберийския полуостров. Градът предлага изключително разнообразие от забележителности и атракции – история, архитектура, фестивали и вкусна храна. Посещението започва с пешеходна разходка на Стария град. Тук ще откриете кулите „Серанос“ – вековни пазители на града, площад „Пласа де ла Вирхен“ и красивия фонтан „Турия“, катедралата на Валенсия- днес пазителка на Светия Граал, „Кръглия площад“ с многобройните си магазинчета за дантела, „Ла Естреча“ – най-тясната сграда в Европа, „Копринената борса“ – шедьовър на валенсианския готически стил, „Централният пазар“, който радва посетителите си с красиви сувенири и вкусни тапас. След свободно време за обяд, обиколката продължава с панорамна част, описваща старото корито на река Турия, днес преобразено в красив зелен парк. Пътят ще ви отведе до „Града на изкуствата и науките“ – един неповторим архитектурен ансамбъл , дело на Сантяго Калатрава и Феликс Кандела. Комплексът съчетава в себе си пет футуристични постройки – „Хемисферик“ – Планетариум известен с най-голямата зала в Испания за прожектиране на филми, Двореца на изкуствата „Кралица София“, който годишно приютява множество музикални събития, Музея на науките „Принц Фелипе“, разкриващ едни от най-големите тайни на науката, „Умбракъл“ – зона за отдих, изобилстваща от зеленина, „Агора“ – приютяваща изложби и събития и „Океанографик“, известен като най-големия аквариум в Европа,  представляващ подводен град, който отлично пресъздава морската среда, в която живеят характерни представители на различните морета. Свободно време.


Цената включва

трансфер и екскурзовод на български език.


Цената не включва

разходи от личен характер.

 




Панорамна обиколка на Пенискола
ИСПАНИЯ,БАРСЕЛОНА
Включено в цената


Градът е много посещаван туристически център, чийто символ е старинната крепост на ордена на Тамплиерите, строена по времето на Реконкистата. Зад дебелите стени се намира старият град, а от подножието на скалата, върху която е построен, до самия хоризонт, се простират много красиви и живописни бели плажове с нови модерни и луксозни хотели. Старинният град е на скалиста издатина с височина 64м в морето и е свързан със сушата чрез пясъчна ивица, която при бурно море остава под водата. А какво разказват легендите за испанеца Папа Бенедикт XIII или както го наричат още Папа Луна, за рицарите на средновековен Арагон, за тамплиерите и техните гербове  ще имате възможност да научите по време на обиколката. Дворецът и крепостта на Пенискола са вторият най-посещаван исторически обект в Испания, след двореца "Аламбра" в Гранада.



Панорамна обиколка на Барселона
ИСПАНИЯ,БАРСЕЛОНА
Включено в цената


Панорамната туристическа обиколка на Барселона е незабравимо изживяване, което позволява на посетителите да се потопят в красотата и богатството на тази историческа и културна столица на Каталуня. Това е едно незабравимо пътешествие, което предлага посетителям възможността да разгледат най-известните забележителности и архитектурни перли на града.

След това туристите преминават към едно от най-иконичните места в Барселона - площада "Каталуня". Това централно и оживено квадратче е известно с богатите си търговски улици, красивите фонтани и различните изложби и мероприятия, които се провеждат тук през цялата година.

След това туристите ще имат възможност да разгледат Готическия квартал на града, който предлага едно незабравимо съчетание от старинни обекти, тесни улички и уютни кафенета. Посетителите ще имат възможност да се насладят на атмосферата на това историческо място и да разгледат някои от най-известните достопримечателности, като кралската площадка "Плаца Реиал" и Катедралата на Светата Еулалия.

Една от най-големите атракции на Панорамната обиколка на Барселона е безспорно Гьотиевата Базилика "Саграда Фамилия". Това е невероятно архитектурно произведение на изкуството, което продължава да бъде разработвано и строено вече повече от 100 години. Със своите високи кули, сложните фасади и уникалната комбинация от готика, модернизъм и арт нуво, Базиликата неизменно впечатлява всеки посетител.

Туристическата обиколка на Барселона завършва с панорамна разходка из морската зона на града - Порт Вел, който е най-голямата яхтена пристанище в Барселона. 

Панорамната туристическа обиколка на Барселона е идеална възможност за посетителите да се запознаят с цялата красота и разнообразие на този удивителен град, представен в най-забележителните му точки и архитектурни шедьоври.

  • Забелжка: Екскурзовода си запазва правото да размени реда на посещение на обектите.


Фламенко вечер с включена входна такса и напитка
ИСПАНИЯ,БАРСЕЛОНА
Цена за възрастен 130 BGN
Цена за дете 65 BGN

Завладяващо и жизнено изживяване, което демонстрира богатото културно наследство на Испания. Тази традиционна форма на изкуството, отличаваща се със страстна музика, сложна работа на краката и изразителни жестове, заема централно място в едно хипнотизиращо представяне. Докато ритмичните китарни акорди изпълват въздуха, талантливи танцьори, облечени в цветни костюми, красят сцената с грациозните си движения и пламенна енергия. Тяхната прецизна работа на краката, известна като "zapateado", резонира с пулсиращите удари, създавайки хипнотизиращ спектакъл, който пленява зрителя. Придружени от прочувствено пеене и ритмично пляскане с ръце, известно като "palmas", изпълнителите предават набор от емоции - от радост и страст до скръб и копнеж. Суровият интензитет и импровизационната природа на фламенкото правят всяко шоу уникално и незабравимо преживяване. Независимо дали сте опитен фламенко ентусиаст или зрител за първи път, фламенко шоуто в Барселона предлага автентично и завладяващо пътешествие в сърцето на испанската култура. Трябва да се види от всеки, който иска да прегърне страстта и артистичността на тази емблематична танцова форма.


Цената включва

Напитка и един час шоу програма, транспорт


Цената не включва

разходи от личен характер




Екскурзия до Абатство Монсерат с Черната Мадона
ИСПАНИЯ,БАРСЕЛОНА
Цена за възрастен 138 BGN
Цена за дете 89 BGN

Монсерат е едно от най-свещените места не само в областта Каталуния,но и в цяла Испания.Местните я наричат още „вълшебната планина“.По време на пътуването ще се насладите на уникални природни пейзажи, а пристигайки в старинния бенедиктински манастир от 11 в.,ще изживеете една неповторима духовна наслада. Най-голямата и значима ценност, която се съхранява в Монсерат е чудотворната статуя на „Черната Мадона” – светинята, покровителка на Каталуния, изпълнява желания.Възможност за разглеждане на музея към манастира, с интересна колекция от произведения на изкуството и артефакти от историята на духовната обител и живота на монасите.





УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120;
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
1.1.Злополука, акутно заболяване или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.)
Пътуващият е длъжен да предостави валидни писмени доказателства за настъпване на горните обстоятелства.  

  • Самолетен билет на Варна – Мадрид –  Барселона – Варна на авиокомпания European Air Charter с включени летищни такси;
  • 1 брой чекиран багаж до 20 кг и 1 брой ръчен багаж до 5кг;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 3 нощувки със закуски в района в хотел 3* в района на Мадрид;
  • 1 нощувка със закуска в района на Валенсия в хотел 3*;
  • 3 нощувки със закуски в района на Барселона в хотел 3*;
  • Транспорт с автобус 3* по време на престоя ;
  • Панорамна обиколка на Барселона;
  • Панорамна обиколка на Валенсия;
  • Панорамна обиколка на Пенискола;
  • Панорамна обиколка на Мадрид;
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Препоръчителни доплащания:

  • Входните такси на посещаваните туристическите обекти-заплащат се на място в съответната валута;
  • Слушалки по време на обиколките в Мадрид и Толедо - 4 евро/турист;
  • Полудневна екскурзия до Абатство Монсерат-138 лева възрастен / 89 лева за деца (2 – 11,99 г): 
  • Посещение на Музея Прадо с екскурзовод на български език (с включена входна такса) – 110 лв. за възрастен / 60 лв. за деца до 11.99 г.;
  • Допълнителна екскурзия до Толедо - 130 лв. за възрастен/60 лв.за деца до 11.99г.
  • Допълнителна екскурзия до Сеговия - 130 лв. за възрастен/60 лв.за деца до 11.99г.
  • Фламенко вечер в района на Барселона - 130лв. за възрастен/65лв. за деца до 11.99г. 
  • Доплащане за пакет 7 вечери - 210 лв. 

Задължителни доплащания:

  • Такси обслужване за шофьор и екскурзовод - препоръчителна цена 2 евро/човек/ден - заплащат се на място/;
  • Курортна такса - 2-5 евро на ден на човек,заплаща се на рецепция при пристигане

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120;
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:
1.1.Злополука, акутно заболяване или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.)
Пътуващият е длъжен да предостави валидни писмени доказателства за настъпване на горните обстоятелства.  


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    





02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690

С използването на сайта автоматично приемате използването на "бисквитки". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close