Почивки и екскурзии в Испания

Почивки и екскурзии в Испания



АКВИТАНИЯ И СТРАНАТА НА БАСКИТЕ 2024 - полет от Варна - хотели 3*

8 дни / 7 нощувки


  • ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ

Изберете хотели за резервация по програмата

ДЕН 1 / Варна – Бордо /16.04

Среща на летище Варна, два часа преди полети. Директен полет до Бордо с авикомпания European Air Charter.

  • Панорамна обиколка на Бордо (вкл. в цената) – Наричан още градът на виното и мечтите, Бордо е пристанищен град в Югозападна Франция, център на регион Аквитания. столицата на Аквитания – пристанище, разположено на двата бряга на р. Гарона и известен с едноименното си червено вино и с едноименния цвят. Разходката включва модернистичния музей на виното /спирка за снимка /, Катедралата Сент Андре,внушителната неокласическа сграда на театъра, стария квартал Св. Петър. Свободно време за разходка и по десния бряг на Гарона с възможност да опитате от кулинарни изкушения като плато от морски дарове,агнешко с боб или агнешко с трюфели, полети обилно с вино, за десерт–канели или захаросани лешници.

Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в района на Бордо.

 

ДЕН 2 / Бордо /17.04

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:

  • Екскурзия до Еднодневна екскурзия до Коняк и Ла Рошел - Споменаването на Коняк неминуемо навява съзнанието за известната алкохолна напитка. Именно на нея, градът дължи световната си репутация. Коняк е родното място на френският крал Франсоа I, а центърът на града има богата история и наследство, които могат да бъдат открити навсякъде. Продължаваме за Ла Рошел – старо рибарско и търговско селище,известно като най-красивото пристанище на Атлантика, изградено от рицарите тамплиери през 12 в.. Градът е смесица от Средновековие и Ренесанс, с улици, покрити с арки от 18 век, разходката по които е истинско удоволствие.

Нощувка в района на Бордо.

 

ДЕН 3 / Бордо – Билбао /18.04

Закуска. Сутринта отпътуване за Билбао.

  • Туристическа обиколка на Билбао (вкл. в цената) – Билбао е град в Севрна Испания и е столица на провинция Биская. Пристанището му е едно от най-големите в Западна Европа, а туризмът е основна част от местната икономика. Билбао се намира между две малки планински вериги, откъдето идва и името му „el botxo“ - дупката. Градът е основан на 15 юни 1300 г. от бискайския владетел дон Диего Лопес V де Аро. Обиколката включва разглеждане на най-големите забележителности на града, като  площад Унамуно, улица Ронда, катедралата Сантяго, мостът Субисури, музеят Гугенхайм, открит през 1997 г., стадион Сан Мамес, театърът Ариага и покритият пазар Ла Рибера. Свободно време.

Отпътуване към хотела. Настаняване. Нощувка в района на Билбао.

 

ДЕН 4 / Билбао /19.04

Закуска. Свобосно време или възможност за допълнителна екскурзия –

  • Целодневна екскурзия до Сан Себастиан и Герника - Сан Себастиан е вторият по значение за баските град след Билбао и една от най- посещаваните туристически атракции в Испания. Разположен на бреговете на Бискайския залив, градът е столица на провинция Гипускоа, с кристално чисти води, бели пясъчни плажове и интересна архитектура, събираща в годините елитарни туристи в търсене на слънце и изтънченост. Една от най-привлекателните забележителности тук е заливът Ла Конча, което на испански означава “Мида“, който се отличава с невероятната си природна форма и уникално красиви плажове. Туристическа програма в града включва разглеждане на забележителностите, като река Уруме, над която се издигат Мостът на Мария Кристина и мостът Санта Каталина– най-старият мост, построен през 1870 г., представляващ изящно произведение на каменното изкуство и вход към финансовия център на Сан Себастиан; църквата Св. Висенте - най-старият религиозен храм в Сан Себастиан,катедралата Санта Мария - построена през XVI век, посветена на покровителката на града, хълма Ургул, площад Тринидад, сградата на Кметството. Отпътуване за Герника Лумо-малко градче с население от около 17 000 жители е разположен близо до Билбао. Това място е толкова специално за баските, свързано с историческите военни действия от 1937 г., вдъхновяват Пабло Пикасо да нарисува едноименната картина „Герника“, в която той пресъздава ужасите на войната.

Нощувка в района на Билбао.

 

ДЕН 5 / Билбао – Сарагоса /20.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Опътуване за Сарагоса.

  • Туристическа обиколка на Сарагоса (вкл. в цената) - столицата на провинция Арагон, разположена по поречието на река Ебро, в долина с разнообразни пейзажи: централния площад, Кметството, Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базилика, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария. Легендите разказват, че на мястото на базиликата се явила Дева Мария още докато била жива и живеела в Йерусалим и по тази причина от древни времена там винаги е имало храм. 

Настаняване в хотела. Нощувка в района на Сарагоса.

 

ДЕН 6 /Сарагоса – Мадрид / 21.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Мадрид. След пристигане в Мадрид:

  • Панорамна обиколка с автобус (вкл. в цената) - гара Аточа, Puerta de Alcalá, площад Испания, площад „Ла Сибелес“ - един от символите на Мадрид, на който привържениците на Реал Мадрид празнуват всеки успех на любимия отбор; Фонтанът на Нептун, булевард Гран вия.

Транфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка в района на Мадрид.

 

ДЕН 7 /Мадрид /22.04

Закуска. Свободно време или по желание възможност за допълнителна екскурзия –

  • Екскурзия до Толедо-Толедо е един от най-красивите исторически градове в Испания. Пешеходна разходка в старата част на града: площад „Сокодовер“, най-оживеният площад в града; музеят „Санта Круз“, помещаващ се в красива ренесансова сграда; крепостта Алказар, използвана като укрепление по време на гражданската война от Националистите, а днес използвана като Военен музей; Катедралата, чието строителство започва през XIII век и впечатляваща и богатата си украса; църквата „Санто Томе“, в която се намира картината на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“; къщата на великия Ел Греко.

Връщане в хотела.  Нощувка в района на Мадрид.

 

ДЕН 8 / Мадрид – Варна /23.04

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Директен полет от Мадрид до Варна.

 

Полетно разписание:

Варна – Бордо

Мадрид – Варна

 

Трансфер летище – хотел:

Продължителност: около 40 минути в посока с 3/4* автобус.



Допълнителни екскурзии
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БОРДО
ФРАНЦИЯ,БОРДО
Включено в цената


Наричан още градът на виното и мечтите, Бордо е пристанищен град в Югозападна Франция, център на регион Аквитания. Разположен е на двата бряга на река Гарона. столицата на Аквитания – пристанище, разположено на двата бряга на р. Гарона и известен с едноименното си червено вино и с едноименния цвят. Разходката включва модернистичния музей на виното /спирка за снимка /, Катедралата Сент Андре,внушителната неокласическа сграда на театъра, стария квартал Св. Петър. Свободно време за разходка и по десния бряг на Гарона с възможност да опитате от кулинарни изкушения като плато от морски дарове,агнешко с боб или агнешко с трюфели, полети обилно с вино, за десерт–канели или захаросани лешници.



Еднодневна екскурзия до Коняк и Ла Рошел
ИСПАНИЯ,ИСПАНИЯ (EU)
Цена за възрастен 100 BGN
Цена за дете 50 BGN

Споменаването на Коняк неминуемо навява съзнанието за известната алкохолна напитка. Именно на нея, градът дължи световната си репутация. Коняк е родното място на френският крал Франсоа I, а центърът на града има богата история и наследство, които могат да бъдат открити навсякъде. Продължаваме за Ла Рошел – старо рибарско и търговско селище,известно като най-красивото пристанище на Атлантика, изградено от рицарите тамплиери през 12 в.. Градът е смесица от Средновековие и Ренесанс, с улици, покрити с арки от 18 век, разходката по които е истинско удоволствие.



Туристическа обиколка на Билбао
ИСПАНИЯ,БИЛБАО
Включено в цената


Билбао е град в Севрна Испания и е столица на провинция Биская. Пристанището му е едно от най-големите в Западна Европа, а туризмът е основна част от местната икономика. Билбао се намира между две малки планински вериги, откъдето идва и името му „el botxo“ - дупката. Градът е основан на 15 юни 1300 г. от бискайския владетел дон Диего Лопес V де Аро. Обиколката включва разглеждане на най-големите забележителности на града, като  площад Унамуно, улица Ронда, катедралата Сантяго, мостът Субисури, музеят Гугенхайм, открит през 1997 г., стадион Сан Мамес, театърът Ариага и покритият пазар Ла Рибера. 



Екскурзия до Сан Себастиан и Герника
ИСПАНИЯ,БИЛБАО
Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 60 BGN

Сан Себастиан е вторият по значение за баските град след Билбао и една от най- посещаваните туристически атракции в Испания. Разположен на бреговете на Бискайския залив, градът е столица на провинция Гипускоа, с кристално чисти води, бели пясъчни плажове и интересна архитектура, събираща в годините елитарни туристи в търсене на слънце и изтънченост. Една от най-привлекателните забележителности тук е заливът Ла Конча, което на испански означава “Мида“, който се отличава с невероятната си природна форма и уникално красиви плажове. Туристическа програма в града включва разглеждане на забележителностите, като река Уруме, над която се издигат Мостът на Мария Кристина и мостът Санта Каталина– най-старият мост, построен през 1870 г., представляващ изящно произведение на каменното изкуство и вход към финансовия център на Сан Себастиан; църквата Св. Висенте - най-старият религиозен храм в Сан Себастиан,катедралата Санта Мария - построена през XVI век, посветена на покровителката на града, хълма Ургул, площад Тринидад, сградата на Кметството. Отпътуване за Герника Лумо-малко градче с население от около 17 000 жители е разположен близо до Билбао. Това място е толкова специално за баските, свързано с историческите военни действия от 1937 г., вдъхновяват Пабло Пикасо да нарисува едноименната картина „Герника“, в която той пресъздава ужасите на войната.

 



Туристическа обиколка на Сарагоса
ИСПАНИЯ,САРАГОСА
Включено в цената


Столицата на провинция Арагон, разположена по поречието на река Ебро, в долина с разнообразни пейзажи: централния площад, Кметството, Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базилика, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария. Легендите разказват, че на мястото на базиликата се явила Дева Мария още докато била жива и живеела в Йерусалим и по тази причина от древни времена там винаги е имало храм. 



Панорамна обиколка на Мадрид
ИСПАНИЯ,МАДРИД
Включено в цената


Панорамна обиколка с автобус (вкл. в цената) - гара Аточа, Puerta de Alcalá, площад Испания, площад „Ла Сибелес“ - един от символите на Мадрид, на който привържениците на Реал Мадрид празнуват всеки успех на любимия отбор; Фонтанът на Нептун, булевард Гран вия.



Ексурзия до Толедо
ИСПАНИЯ,ТОЛЕДО
Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 60 BGN

Толедо е един от най-красивите исторически градове в Испания. Пешеходна разходка в старата част на града: площад „Сокодовер“, най-оживеният площад в града; музеят „Санта Круз“, помещаващ се в красива ренесансова сграда; крепостта Алказар, използвана като укрепление по време на гражданската война от Националистите, а днес използвана като Военен музей; Катедралата, чието строителство започва през XIII век и впечатляваща и богатата си украса; църквата „Санто Томе“, в която се намира картината на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“; къщата на великия Ел Греко.





УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120;
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

 

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия.
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.

  • Самолетен билет на Варна-Бордо/ Мадрид-Варна на авиокомпания European Air Charter;
  • 1 брой чекиран багаж до 20 кг и 1 брой ръчен багаж до 5 кг;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 2 нощувки със закуски в района на Бордо в хотел 3*;
  • 2 нощувки със закуски в района на Билбао в хотел 3*;
  • 1 нощувка със закуска в района на Сарагоса в хотел 3*;
  • 2 нощувки със закуска в района на Мадрид в хотел 3*;
  • Транспорт с автобус 3* по време на престоя ;
  • Панормна обиколка на Бордо;
  • Туристическа обиколка на Билбао;
  • Туристическа обиколка на Сарагоса;
  • Туристическа обиколка на Мадрид;
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);

Препоръчителни доплащания:

  • Входните такси на посещаваните туристическите обекти;
  • Такси обслужване за шофьор и екскурзовод /заплащат се на място/;
  • Еднодневна екскурзия до Коняк и Ла Рошел - 100 лв. възрастен, 50 лв. дете 2 - 11,99 г.;
  • Екскурзия до Сан Себастиян и Герника - 120 лв. възрастен/60 лв. дете 2-11.99г.
  • Екскурзия до Толедо - 120 лв. възрастен/60 лв. дете 2-11.99г.
  • Доплащане за пакет вечери - 300 лв. 

Задължителни доплащания:

  • Курортна такса - 2-5 евро на ден на човек,заплаща се на рецепция при пристигане

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит в размер на 30 % платен до 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 21 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

  • До 24 часа след резервация без такса за анулация;
  • До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация;
  • До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация;
  • Под 21 дни 100% като такса анулация.

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120;
  2. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 21 дни;
  3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или валиден задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
  4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

 

БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ

При предсрочно прекратяване на договора по инициатива на ПЪТУВАЩИЯ, заплатената от него или от негово име сума се възстановява чрез туристическия агент, сключил договора за туристически пакет с ПЪТУВАЩИЯ от името и за сметка на туроператора, когато ПЪТУВАЩИЯТ не може да започне и осъществи пътуването поради някоя от следните причини, която е била непредвидима към момента на сключване на договора за туристически пакет и е възникнала преди датата на отпътуване независимо от волята на пътуващия:

1.1.Злополука, акутно заболяване (заболяване, което възниква внезапно и непредвидено, представлява опасност за живота или здравето на пътуващия и изисква спешна медицинска намеса) или внезапно обостряне на хронично заболяване на ПЪТУВАЩ по договора за туристически пакет, с изключение на заболяване от COVID 19, при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и съществува опасност за влошаване на здравословното му състояние от пътуването.
1.2. Внезапно заболяване или злополука на близък на ПЪТУВАЩИЯ (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.), при условие, че към началната дата на пътуването се провежда болнично или домашно лечение и пътуващият трябва да полага грижи за болния.
1.3. Смърт на пътуващия.
1.4. Смърт на близък на пътуващия (съпруг/а), роднина по права линия - без органичения или по съребрена линия - до втора степен вкл.).
За доказване на настъпилите обстоятелства,пътуващия предоставя документите в заверено от него копие на адрес: гр. Пловдив, ул. Райко Даскалов 53, ет. 2, ап. 25.
ТО се произнася в подходящ срок, но не повече от 5 раб. дни от получаване на документите.


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    





02 953 36 72
[email protected]
0888 362 612
0884 660 690

С използването на сайта автоматично приемате използването на "бисквитки". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close